9 oktober 2008

Andra dagen

Hej igen!
Idag har det vart riktigt varmt! Vi har hyrt cyklar och akt runt och letat efter en fin strand, eftersom vi hort att dessa ska finnas norr om stan sa begav vi oss ditat.. (Det gar namnligen inte att bada vid stranden i cairns city eftersom det ar ebb under dagtid sa vattnet ar borta och det ar bara massa acklig lera istallet) Efter en timmes cyklande i 30 grader och stekande sol hittade vi tillslut en strand men vattnet var jattebrunt och ackligt, fast riktigt varmt och skont var det sa vi nojde oss med det. Vi fick senare fick vi reda pa att de basta stranderna med kritvit sand lag flera mil bort.. Det blev ett dopp i lagunen i cairns city istallet efter den svettiga turen.
Imorgon har vi bokat en tur ut till revet, vi valde den snabbaste baten for att komma ut snabbt (tar ca 1,5 ) men det blir anda en heldag. Vi kommer framst aka for att snorkla men vill vi sa kan vi aven betala lite for att prova dyka :) Berattar om det aventyret i nasta inlagg.

Vi ar fortfarande jattesega efter resan sa vi har tagit det ganska lugnt hittills men imorgon tankte vi kanske ga ut och ta ett glas vin eller nagot... Hostelet ar bra men jag dooooor pa tjejerna i vart rum, dom har saker i hela rummet och allt ar skitackligt. Idag nar vi kom hem lag det en kniv, trosor, vinboxar och mat pa golvet, asackligt!
Vi har kopt kontantkort till mobilen idag for att vi ska fa ettt austrslienskt nummer men mitt fungerar inte.. "To activate and backup your SIM contacts go to SIM backup on your phone and press activate", om nagon vet var SIM backupen pa telefonen finns sa far ni garna beratta det for jag fattar inte...
Hoppas att ni har dte bra dar hemma! Jag lovar att tanka pa er nar vi snorklar vid revet imorgon ;)












2 kommentarer:

Mezess sa...

Åh men Emelie det ser fint ut på bilderna! Ni har det i alla fall varmt och skönt. Här har det varit typ 5 grader och regnat hela dagen. Blää. Saknar dig massor syster!

Anonym sa...

Hehe det ar bara at vanja dig vid hostlerna. det ar sa pa alla stallen. Jag delar rum med 16 personer och det stinker svett och alkohol i rummet. Allas saker ar overallt och man kan inte sova eftersom folk kommer in och ut hela natterna. Men trorts det sa ar det sa jakla kul att bo pa hostel, sjukt roligt folk. sa man vanjar sig